Ilk okul çocukları olan veliler için onlıne kurs (6 - 10 yaş)



Sevgili veliler,

Çocuğunuz büyüdü ve ilk okula gidiyor!

 

 

Okul ile beraber hem sizin hemde çocuğunuzun hayatı değişti. Yaşamınızın ritmi, tamamen okula dayanızr ve birçok gereksinim yerine getirilmesi gerekir. genellikle çocuğunuzun bireysel ihtiyaçları değil, okulun verdiği görevler ön planda gelir ve tek bir konu çok önemli olur: Öğrenme!

 

Sonuç olarak çocuklarınızla günlük yaşamınızda tamamen yeni sorular ortaya çıkar.

 

  • Ödevlerini kavga ve stress yapamadan yapa bileceği koşullar hangileri dir?
  • Genel olarak çocuğunuzun iyi öğrenmesi için hangi koşullar gereklidir?
  • Ebeveyn olarak yardım etmelimisiniz yoksa çocuklar ev ödevlerini ilk baştan itibaren kendileri yapmayı öğrenmeli mi?
  • Çocuğunuzun okul hayatı yanında ne kadar boş zamana ihtiyacı vardır?
  • Bu zamanını sadece cep telefonu veya video ouyunuyla doldururyorsa ne yapabilirsiniz?

Bu ebevynlik kursunda bu sorularla ilgili fakat hepsinden önemli,çocuğunuzun bağımsız olarak öğrenmeyi öğrenmesi ve bunun için sizin yaratabileceğiniz olumlu koşullara bakacağız.

 

  • Kursun ilk bölümü olan "izlemlemede,"dikkatinizi çocuğunuzun nasıl öğrendiği ve hangi becerilere ve öğrenme yaeteneğine sahip olduğuna odaklanacaksınız.
  • Kursun ikinci bölümü "hissetmede," çocuğunuzun ve sizin gittikce artan taleplerle nasıl başa çıkabileceğinize ve bu talepler altında aşrırı yorulmadan, sağlığınızı koruyarak yanıt vermenize bakacağız.
  • Kursun üçüncü bölümü olan "anlama da," farklı öğrenme alanları için bazı mücadele etme stratejileri hakkında bilgilendirileceksiniz.
  • Kursun son bölümü "davranmak" alanında, çocuğunuzu pratik olarak öğrenmede nasıl destekleyebileceğinizle ilgileneceksiniz.

Tüm bunları uygularken sizlere bol keyifli saatler dileriz!

 

Unutmayın, sevinc öğrenmenin ilk şartıdır ve bu sevinci çocuğunuz da öğrenim aşamasında bulması daha önemlisi kaybetmemesinde istikrarlı olmalıyız.

Bu deneyimi bu kursda sizin yapmanızı diliyoruz ve egzersizleri yaparken bol eylenceler!

Ayrıca teorik olarak bu konu hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız, "önemliler kısaca" kategorisinden bilgi edinebilirsiniz.

Kursa hemen başlamak isteyenler, aşağıdaki bağlantıya tıklayarak egzersizlere ulaşabilir!  

Önemliler kısaca:

Okul öncesi önemliler!

 

Her çocuk eşsizdir!

  1. Aynı yaştaki tüm çocuklarda aynı olan gelişimsel özellikler yoktur.
  2. Aynı yaştaki çocuklar arasındaki çeşitlilik, özellikleri ve yetenekleri ayrımcılığıyla doğar. Her çocuğun kendine öz kişisel yetenekleri ve özelliği vardır. Ör. Boy büyüklüğü, çabuk veya yavaş dil öğrenme ve konuşma yetenği, ilgi alanları, vesaire.
  3. Bireysel özellikler ve yetenekler gelişimi her çocukta farklı şekilde ortaya konur ve bu becerilerin olgunlaşması farklıdır. Ör. Dil becerilerinin motor becerilerinden daha hızlı gelişmesi olabilir.
  4. Kız çocukları gurubu, her zaman doğuştan itibaren daha çabuk gelişmişlerdir. Bir kız ve erkek çocuğu arasında farklılık bir biyolojik olgunluk ölçeğinden kaynaklanmaktadır.
  5. Çocuğun büyüdüğü sosyal ve dini çevre, çocuklar arasındaki çeşitliliğe önemli ölçüde katkıda bulunur.
  6. Çocuğun çeşitliliğinin bütünüyle algılanması ve biyolojik bir gerçeklik olarak kabul edilmesi, ailedeki ve okuldaki çocukların bireysel ihtiyaç ve yeteneklerinin karşılanması için temel bir önkoşuldur.

Kaynak: Remo H. Largo, Martin Beglinger: Schülerjahre – Wie Kinder besser lernen , piper201o


Okul için önemliler

 

Genetik algılar ve çevre çocukta nasıl etkinleşimde bulunur?

 

  1. Genetik algılar becerilerin ve davranışların gelişmesi için temel ön koşul yaratır.Fakat yanlız sadece genetik algı üzerine yetenek ya da davranış üretilmez. Bu sadece çevre ile birlikte gelişir.
  2. Çevre, çocuğun gelişiminde iki şekilde katkıda bulunur. Fiziksel ve zihinsel ihtiyaçlarını karşılar ve çocuğua beceri ve bilgi edinmesi için gereken deneyimi verir. Eğer çevresinden bu gerekli tecrübe edinmeden mahrum kalırsa, genetik algılarına göre kişisel becerilerini geliştiremez.
  3. Çocuğun kendiliğinden gelişimi: -Çocuk aktifdir, ilgi alanları ve eğilimleri, gelişim düzeyine bağlıdır.-Çocuk seçicidir, bazı deneyimleri, ilgi ve eğilimlerine göre aramaktadır.- Sosyal ortamı kişiliğiyle ve davranışlarıyla etkiler, bu da çevrenin onunla nasıl ilgilendiğini etkiler.
  4. Bireysel yetenekler ve davranış özellikleri gelişim sürecinde gittikçe daha yaygın hale gelir. Çevre,çocuğun yapabileceği deneyimlere dayanarak teklifler belirler. Çocuk bundan neleri almak istediğini beliler.
  5. Çocuk sadece gelişim seviyesinin el verdiği kadar çevreden yapılan tekliflerden öğrenebilir. ihtiyaçlarının üzerine çıkan teklifleri kullanamaz adeta bunlar gelişimini engeller.

Kaynak: Remo H. Largo, Martin Beglinger: Schülerjahre – Wie Kinder besser lernen , piper201o


    

 

Burdan kursun ilk bölümü, gözlemlemeye geçebilirsiniz.